1

Design Sprint met je team?

De Design Sprint is voor teams die snel grote problemen willen oplossen of sneller willen innoveren. Dit is het meest effectieve proces dat grote innovatieve bedrijven als Google, Microsoft en Uber gebruiken voor hun belangrijkste projecten.

Interesse in een Design Sprint?

De Design Sprint. Maanden werk in slechts 4 dagen

Het meest effectieve proces om super snel te innoveren. In 4 dagen van een idee tot een oplossing die gevalideerd is met echte gebruikers.

In een serie gestructureerde workshops definieer je met je team de challenge, genereer je flink wat ideeën en komen jullie tot een oplossing die in de vorm van een realistisch prototype getest wordt met echte gebruikers.

8 redenen waarom een Design Sprint voor jou de perfecte Workshop is

Herken jij jouw situatie in 3 of meer van deze punten? Dan is de kans groot dat een Design Sprint jou kan helpen om je doel te bereiken.

Kom er in een vrijblijvende 15 min afspraak achter of de Design Sprint iets voor jouw uitdaging is.

Er is geen voor de hand liggende oplossing

Je hebt radicale verandering nodig

Je wilt weten hoe een oplossing er uit zou kunnen zien voordat je iets gaat maken

Je moet innoveren, de druk is hoog

Het is een groot probleem en het is tijd en geld waard om een oplossing te vinden

Er is een cross-functioneel team nodig om jullie probleem op te lossen

Je hebt snel een nieuwe feature voor jouw product nodig

Je hebt echt een oplossing nodig, en rap een beetje

Bespaar tijd en geld en genereer enorm veel waarde met deze beproefde Design methode.

Klantreis met pijnpunten en stappen naar een oplossing

Breng de uitdaging in kaart

Verzamel input van gebruikers en stakeholders, krijg focus op de belangrijkste challenges en bepaal doel en hypotheses.

Concept oplossing, getekend en geannoteerd met post-its

Verzamel ideeën en oplossingsrichtingen

Raak geïnspireerd door andere producten en bedrijven, genereer flink veel oplossingen en kies de beste.

Een prototypescherm met een vinkje erop

Valideer de beste oplossing

Bouw een realistisch klikbaar prototype van de oplossing en valideer deze met echte gebruikers

Het idee achter de Design Sprint

De originele Design Sprint is een fysiek 5-daags proces ontwikkeld door Google Ventures (Jake Knapp schreef het boek “Sprint”) om belangrijke business vraagstukken op te lossen door middel van workshops, design, prototyping en testen met gebruikers.

Deelnemers vegen hun agenda leeg en maken binnen enkele dagen een realistisch prototype en testen dit met echte gebruikers voor snelle validatie.

Bedrijven als Google, Uber en Microsoft gebruiken sprints om innovatie te versnellen.

Ervaren Design Sprint Facilitators

Jij en jouw team zijn de experts, wij zijn jullie gids.

Onze facilitators begrijpen wat team dynamiek inhoudt en weten hoe ze een team van A naar B krijgen. Wij bewaken de energie, de tijd en het doel van de Design Sprint zodat jullie je 100% kunnen focussen op het genereren van de juiste output in de verschillende activiteiten.

Onze rol gaat verder dan alleen faciliteren omdat wij geloven dat het echte succes van een Design Sprint in een goede voorbereiding zit. Wij zorgen dan ook voor de planning van de Workshops, doen onderzoek naar wensen van zowel gebruikers als interne stakeholders en bereiden de activiteiten uit de Sprint grondig voor met toepasselijke voorbeelden en context.

Een Design Sprint met ons?
Dan zie je deze mensen:

Workshop facilitator Robin voor een muur met post-its

Robin

Design Sprint Facilitator

User researcher Emma kijkend in de camera

Emma

UX researcher & ontwerper

Ervaringen van anderen met onze Design Sprints.

Samen met Robin van Remoot voor VGZ een design sprint georganiseerd. Robin hanteert een zorgvuldige voorbereiding, een strakke leiding in de workshops en een beknopte verslaglegging. Tijdens de workshops houdt hij proces en doel goed voor ogen en geeft ruimte aan de groep. In korte tijd hebben we onder leiding van Robin van niets tot een digitale service te ontwikkeld en getest bij gebruikers. Was heel fijn samenwerken!
Manon Hendrikx - Propositie Marketeer VGZ
Ik heb de eer gehad om met Robin van Remoot te mogen werken. Hij weet mensen écht mee te nemen in hun Workshops om stap voor stap tot mooie oplossingen te komen. Robin organiseerde voor mijn afdeling een Design Sprint en twee remote Workshops en ze waren allemaal even leerzaam en inspirerend!
Linda de Leeuw - Product Manager Sanoma Learning
Sinds een paar jaar zetten wij voor onze ontwikkelprocessen Remoot in. Goede begeleiding van creatieve processen, goede structuur en een gedegen voorbereiding van iedere Design Sprint. Workshops worden begeleid met de nodige humor, kennis en kunde. Er is goede verslaglegging zodat het proces goed te volgen is, ook voor eventuele stakeholders op afstand. En dat besluitvorming altijd terug te herleiden is. Voor ons is Remoot inmiddels een soort ‘verlengstuk’ van ons bedrijf, Robin is een fijne kerel, levert hoge kwaliteit van werk en duidelijke structuren. Aanrader!
Joos van den Eerenbeemt - Product Manager Salut
Robin heeft ons geholpen om in korte tijd veel resultaat te bereiken. Na het duidelijk formuleren van onze challenge, hebben we in een sessie van 3 uur het resultaat bereikt waar we zonder de workshop waarschijnlijk meerdere dagen en afstem momenten voor nodig zouden hebben gehad. Wil je veel bereiken in korte tijd, daarbij ook gechallenged worden op de inhoud? Dan is Robin met Remoot de man die je kan helpen!
Joran Heeman - Propositie Lead Nationale Nederlanden
We hebben meerdere Workshops en en Design Sprints met Robin van Remoot gedaan. Het is indrukwekkend hoe hij zowel kleine als grote teams in korte tijd weet te begeleiden naar een goed resultaat. Door zijn aanpak heeft iedere deelnemer voldoende ruimte om een bijdrage te leveren. Uiteindelijk leidt dit tot een solide antwoord op complexe vraagstukken waar het team zich in herkent.
River de Graaff - Hoofdredacteur Malmberg Uitgeverij

Maak kennis met onze Design Sprint aanpak in een vrijblijvende afspraak.

Plan een vrijblijvende remote afspraak met ons. Binnen slechts 15 minuten weet jij of een Design Sprint iets voor jullie project is.

Benieuwd of we jou kunnen helpen met jouw challenge?

Ontdek het in slechts 15 minuten!

Ontdek onze andere Workshops